Bölümümüz öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ferhat SADAK Sorbonne Üniversitesine doktora sonrası araştırmacı olarak kabul edildi.

Üniversitemizin öğretim üyesi Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Sadak, Fransa’nın ‘Centre national de la recherche scientifique (CNRS)’ fonu kapsamında doktora sonrası araştırmacı olarak Sorbonne Üniversitesine kabul edildi.

Mühendislik, Mimarlık ve Tasarım Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Ferhat Sadak, Fransa’nın ‘Centre national de la recherche scientifique (CNRS)’ fonu kapsamında doktora sonrası araştırmacı olarak Sorbonne Üniversitesine kabul edildi. Dr. Öğr. Üyesi Ferhat Sadak, Sorbonne Üniversitesi’nde yapacağı çalışma ve araştırma alanı; mikro boyutta objeler ile manipüle edilen biyolojik hücreler arasındaki etkileşimlere derin öğrenme ve otomasyon perspektifinden odaklanan mikro medikal robotik alanında olacaktır.

Dr. Sadak konuya ilişkin olarak, derin öğrenme yönteminin medikal robotik uygulama alanlarında otomasyon işlemi için yaygın olarak kullanıldığını, görsel servo dediğimiz bu kontrol sisteminin mikro medikal robotik uygulamalarında invaziv bir yöntem olduğunu ve önemli bir yer teşkil ettiğini belirtti. Ayrıca, burada, elde edilen görüntülerin işlenerek cerrahi aletler ve doku/hücre parçalarının izlenerek bu bilgilerin daha sonra cerrahi bir işlem sırasında robotik bir manipülatöre manevra yaptırmak için bir kontrol döngüsü içinde kullanıldığını dile getirdi. Ek olarak, mikro çevrede geliştirilen derin öğrenme destekli otomasyon çözümlerinin, aktif olarak çalıştığımız alanlarından biri olan mikroenjeksiyon ile tüp bebek tedavisi gibi yöntemlere mühendislik anlamında yeni soluklar getireceğini düşünüyorum dedi.

Sorbonne Üniversitesi, Times Higer Education The World University Rankings’e göre 2022 yılında dünyanın en iyi ilk 100 üniversite arasında yer alıyor.
  • MÜDEK SAHA ZİYARETİ