image/svg+xml
image/svg+xml

Çanakkale’de "Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İ̇stihdama Etkisi Çalıştayı" Gerçekleştirildi

Yenilenebilir Enerji Yatırımlarının İstihdama Etkisi Çalıştayı'nda enerji sektörünün mevcut durumu hakkında değerlendirmeler yapıldı, yenilenebilir enerji teknolojilerinin eğitim yöntemleri sunularak, eğitim içeriklerinin istihdam ile kurduğu bağ, ilgili paydaşlarla değerlendirildi. Çalıştayda elde edilen sonuçlarla eğitim içeriklerinin son haline getirileceği belirtildi. Çalıştayda yenilenebilir enerji teknolojilerinin eğitim yöntemleri ve ana hedefleri, lider uzmanlar tarafından sunulan ve gerçekleştirilen oturumlarda RE-You Projesi'nin gençler için önemi ve gençlerin istihdam edilebilirlikleri farklı açılardan ele alındı.

Çalıştaya; Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Prof. Dr. Lütfihak Alpkan, Çanakkale Valisi İlhami Aktaş, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Büyükelçi Nikolaus Meyer-Landrut, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanı Süreyya Erkan, Çanakkale Belediye Başkan Vekili İrfan Mutluay, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Rektörü Prof. Dr. Sedat Murat, Balıkesir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İlter Kuş, Alman Uluslararası İşbirliği Kurumu (GIZ) Türkiye Ülke Direktörü Rubeena Esmail ve Güney Marmara Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Güç ve Bartın Üniversitesi Öğretim Üyelerimizden Prof. Dr. M. Sabri GÖK, Prof .Dr. Osman GENCEL, Prof .Dr. Ertuğrul ERDOĞMUŞ, Doç. Dr. Abid USTAOĞLU ve Doç. Dr. Bilal KURŞUNCU katılım sağladılar.

Proje hakkında

"Yenilenebilir Gençlik Enerji Operasyonu (RE-You)", Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığının İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Operasyonel Programı çerçevesinde uygulanmakta ve Avrupa Birliği Katılım Öncesi Yardım Aracı (IPA) çerçevesinde finanse edilmektedir. Programın operasyon faydalanıcısı Güney Marmara Kalkınma Ajansıdır.

Proje; Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Balıkesir Üniversitesi, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi ortaklığı ve GIZ International Services liderliğindeki konsorsiyum tarafından sağlanan teknik danışmanlık ile yürütülmektedir.

Yenilenebilir enerji kaynakları konusunda büyük potansiyele sahip olan Güney Marmara Bölgesi'nin bu alanda dünyanın önde gelen eğitim ve kariyer merkezlerinden biri haline gelmesini amaçlayan RE-You Projesi; kapasite geliştirme, eğitim ve istihdam çerçevesinde yapılacak çalışmaları içeriyor.

RE-You Projesi, yenilenebilir enerji alanında kariyer yapmak isteyen gençleri, yatırımcılar ve iş verenleri, sivil toplum kuruluşlarını, uluslararası platformları, üniversiteleri, kamu kurum ve kuruluşlarını etki alanı içine alıp bir araya getiriyor.

Projenin başlıca hedefleri arasında, teknik bölümlerden mezun 18-29 yaş arasındaki 480 gence yenilenebilir enerji sektöründe istihdam edilebilmeleri için gerekli niteliklerin kazandırılması yer alıyor.